Rákellenes hatású aszalt sárgabarack

 aszalt sárgabarack

aszalt sárgabarack

Az aszalt gyümölcsöket egész évben lehet fogyasztani, vagyis bármikor, ha nassolni támad kedvünk. Száraz, hűvös helyen tárolva, hosszú ideig megőrzik a minőségüket. A gyümölcsök közül érdemes kiemelni a sárgabarackot, hiszen számtalan jótékony hatással bír. Vegyszermentes csemegének tekinthető az aszalt sárgabarack. Csökkenti a vérnyomást és javítja az érrendszer működését. Igazi energiabombának számít, hiszen számtalan vitamin és ásványi anyag található benne. Nagyon finom mártást készíthetünk belőle, de bátran adjuk müzlihez, joghurthoz is.

Fanyar ízét sokan nem szeretik, így érdemes fogyasztás előtt beáztatni és az aszalt sárgabarack máris kellemesebb aromájú lesz. Savtartalma minimálisnak mondható. B5 vitamint és folsavat szintén tartalmaz. Találunk benne káliumot is, ami odafigyel az idegrendszer és az izmok normális működésére. Az aszalt sárgabarack növényi festékanyagba rendkívül gazdag. Likopint tartalmaz, így odafigyel a szervezetünk koleszterinszintjére. Erősíti az immunrendszert és fokozza a memóriát. Enyhíti az asztmás tüneteket és védi a tüdőt. Fokozza a koncentrálóképességet. Az aszalt sárgabarack fogyasztása cukorbetegeknek nem ajánlott, hiszen magas szénhidrát tartalommal bír. Semlegesíti a szervezetben lévő szabadgyököket, így képes megelőzni a rákos betegségek kialakulását. Rendkívüli vastartalommal bír és plusz energiával tölti fel a sejteket. Házilag is könnyedén elkészíthető az aszalt sárgabarack, csak egy kicsit időigényesebb eljárásnak tekinthető, de az eredmény viszont annál ízletesebb.