Törley József neve örök marad

Törley József

Rengeteg emberre lehet büszke a magyar nép. A történelmi alakok nevei időnként felmerülnek néhány nemzeti ünnepen vagy egyéb eseményeken. Elismert termékekkel pedig csupán évente 1-2 alkalommal találkozunk, mint például a Törley József által létrehozott pezsgőkkel. Szilveszterkor szinte biztosan minden magyar család asztalán ott fog díszelegni a buborékos ital, de néhányan szülinapokra, fontos eseményekre vagy államünnepekre is vásárolnak a termékből.

Ez nem véletlen, ugyanis az ital a mai napig megőrizte a minőségét, ami bizony elismerésre méltó. Kevesen tudják, de Törley József külföldön sajátította el a pezsgőgyártás iránti ismereteket. Egészen pontosan Franciaországban, ahol számos egyéb híres készítővel találkozott.

Szerencsére a tudását hazahozta és képes volt az kellőképpen kamatoztatni. Létrehozta Budafokon a pezsgőgyárat, amin keresztül megosztotta saját népével a pezsgő által nyújtott aromákat. Törley József sajnos nem érte meg a gyár 25. évfordulóját, azonban minden üvegen ott tündököl a neve, ami a magas színvonalat képviseli.