A káprázatos szépségű liliomfa

Szponzorált tartalom

Liliomfa

Léteznek növények, amelyek elragadó szépségük mellett misztikus erőkkel, tulajdonságokkal felruházva élnek a köztudatban. A csodálatos liliomfa a tisztaság, a tökéletesség, a könyörület szimbóluma. Nagyon nem is kell magyarázni ezt, elég ránézni. Ha valami igazán káprázatos megjelenésű növényt szeretnénk az udvarunkra, kertünkbe, ültessünk liliomot. A virag-online.hu webáruházban ez is megtalálható, ráadásul olyan áron, amit nem is reméltünk egy ilyen fenséges növényért.

Ha olyan fát szeretnénk, amelyik egész nyáron virágzik, akkor a tökéletes választás a nyári liliomfa lesz. Ez a fajta kakukktojásnak számít a magnóliák világában, mivel a legtöbbel ellentétben nemcsak lombfakadás előtt virágzik, és nyáron csak a terebélyes lombozata gyönyörködtet, hanem egész nyáron hozza a hófehér virágait, amelyeknek a porzói élénk vörösek.

A nyári liliomfa magas fává vagy bokorrá nevelhető, koronája laza, széles, a húsos szirmú virágai a tulipánhoz hasonlítanak. Hazánkban a legkedveltebb és a legelterjedtebb liliomfa fajta a lila virágzatú, a március-április tájékán nyíló Magnolia Susan. A pompás, élénk színű virágairól és kecses koronájáról ismert fa a világ minden részén a tavasz igazi eljövetelét hirdeti.

Virágzási ideje egybeesik a cseresznyéjével, ezért a liliomfa a legendás japánkertek gyakori eleme is. A laza, kissé tőzeges, enyhén savanyú talajban kifejezetten gyorsan nő, ezért ha biztosítva van számára a megfelelő hely, hamarosan egy szinte elképzelhetetlen szépségű növény gazdagítja a kertet.