Ha csúszik a kuplung a céges autón, avagy a festékbolt nem állhat le

kuplung

kuplung

Ahogyan minden olyan vállalkozásnál, ahol anyagbeszerzésre, illetve a termékek ügyfeleknek történő kiszállítására szükség van, úgy egy festékbolt üzemeltetésénél is életbevágó, hogy jól és megbízhatóan működjön a céges kishaszongépjármű.

Sajnos sokszor nem bukik ki egy-egy hiba a rutin szerelői ellenőrzéseknél vagy a forgalmi vizsgán és így váratlanul, nem ritkán a legrosszabb pillanatban üt be a krach és hibásodik meg a vállalkozás igáslova. Gondoljunk csak bele, hogy éppen a nagykerből igyekszünk visszafelé az üzletben a vásárlók által várt anyagokkal vagy egy kiszállítási kör kellős közepén hibásodik meg az autó. Emiatt rendkívül fontos, hogy már az első jeleknél szervizbe vigyük a járművet, ne halogassuk, mert ez csak a hiba súlyosbodását, nagyobb költségeket és hosszabb kiesést eredményez majd.

Én is eszerint jártam el, amikor furcsa, égett szagot éreztem indulásnál és nehézkessé vált a váltás, úgy éreztem megváltozott a kuplung viselkedése. A tünetekre rákeresve elsők között dobta fel a kereső a Méta Autószerviz blogjának egy cikkét. Ebből megtudhattam, hogy az általam tapasztalt intő jelek egyértelműen a kuplung hibájára utalnak. Gyakran érintik meghibásodások a kuplungot, vagyis a főtengelykapcsolót, de hajlamosak vagyunk az enyhébb tüneteket figyelmen kívül hagyni, mondván azt, hogy már öregszik az autó, az utóbbi időben kicsit többet vezettünk leejtőn le-fel stb. Ez a hozzáállás viszont még javítható kuplungoknál is teljes meghibásodáshoz és cseréhez vagy legrosszabb esetben akár balesethez is vezethet. Pedig rengeteg pénzt spórolhat meg nekünk és vállalkozásunknak egy időben elvégzett kuplung javítás, vagy csere. Ugyanis nem csak a szervizköltségeket tudjuk így mérsékelni, hiszen gondoljunk csak bele: egy lerobbant autóval minden órában pénzt és elégedett ügyfeleket veszít az ember. Continue reading