Miben más a szigetüzemű napelem rendszer?

Szponzorált tartalom

szigetüzemű napelem rendszer

szigetüzemű napelem rendszer

A napelemes rendszerek között vannak olyanok, melyek segítségével teljes mértékben lehet függetlenedni a szolgáltatótól. Ezek a szigetüzemű napelem rendszerek, melyeknél nincs semmilyen kapcsolat a felhasználó és az áramszolgáltató között. Úgy működnek, mint egy kis sziget, itt a saját magunk által megtermelt energiával gazdálkodhatunk. A megtermelt, de épp fel nem használt energiát pedig speciális akkumulátorok tárolják el nekünk, hogy bármikor hozzáférhessünk.

Sok kérdés merül fel a szigetüzemű napelem rendszer témakörében, ezekre is megpróbál választ adni a napelemrendszer.info csapata, akik kivitelező partnereik közreműködésével az ország teljes területén várják a megkereséseket. Az ajánlatkérés, az ingyenes helyszíni felmérés már sok kérdésünkre választ adhat, érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Érdemes profikat megbízni, akiknek megfelelő tapasztalatuk, gyakorlatuk van a napelemek tekintetében. Ezért is érdemes a napelemrendszer.info-nál kezdeni a napelemes rendszerünk tervezését.

Sokan szeretnének valóban függetlenné válni a szolgáltatóktól, elfelejteni a rezsiköltségeket, nullásra kihozni az otthonuk fenntartását. Ez nemcsak álom, hanem a valóság is lehet. Példa erre a szigetüzemű napelem rendszer. Aminek ugyan a kezdeti bekerülési költségei magasabbak, mint a hagyományos napelemes rendszerek esetében, tehát a beruházás megtérülése is tovább tart, azonban ezek után valóban függetlenedünk a szolgáltatótól és valóban tiszta, zöld energiát használ a háztartásunk.

Az előnyök és hátrányok mérlegelése fontos, mint ahogy a profi szakértői kivitelezés is, melyet a napelemrendszer.info országszerte elérhető kivitelező partnerei nyújtanak. A lehetőségek és az igények összehangolása is nagyon fontos és mivel a napelemes rendszer telepítése általában egy-két nap, ezért fontos, hogy szánjunk időt a tervezésre. Legyen szó akár hagyományos, akár szigetüzemű napelem rendszerről. A szigetüzemű napelemes rendszerek egyébként hazánkban annyira még nincsenek elterjedve, vannak azonban olyan külföldi országok, ahol ezek a gyakoribbak. Mindenki magának döntse el, természetesen szakértői segítséggel, hogy melyik az ideális számára. A két rendszer egyébként nagyjából ugyanúgy működik. A nap energiájából a napelemek kinyerik az áramot, amit egy inverter alakít át a háztartásunk számára használható váltóárammá. A különbség annyi, hogy a szigetüzemű napelem rendszer esetében ez nincs rákötve a hálózatra, tehát az áramot magunknak tároljuk el.