Ashwagandha és annak hatásai és a BIO argánolaj

Szponzorált tartalom

Ashwagandha-kivonat

Ashwagandha-kivonat

Az Ashwagandha pozitív hatással van többek között:

A szorongás és a depresszió csökkentésére

A stressz elleni küzdelemre

A teljesítmény és az állóképesség javítására

A rák megelőzésére és kezelésére

A hangulat javítása

Ma már arra is van bizonyíték, hogy az Ashwagandha egyformán hatékony a szorongás és a depresszió kezelésében. Egy nemrégiben végzett vizsgálatban az eredmények összehasonlíthatóak voltak a lorazepam és az imipramin általánosan használt gyógyszerekkel, mellékhatások nélkül.

Az Ashwagandhával kezelt csoport sokkal jobban teljesített a szorongás vagy a depresszió kezelésében, valamint a stressz és a fáradtság csökkentésében, mint a placebocsoport.

Az Ashwagandha egy másik nagy előnye, hogy szedésekor nincsenek mellékhatások, szemben az antidepresszánsokkal és a szorongásoldó gyógyszerekkel, amelyeknek szörnyen pusztító mellékhatásai lehetnek.

Segítség a rák megelőzésében és kezelésében.

Az Ashwagandha-kivonat nagyon ígéretes előnyöket mutatott a vizsgálatokban a rák megelőzésében és kezelésében. Egyes tanulmányokban a kutatók megállapították, hogy az Ashwagandha kivonat erős rákellenes hatással rendelkezik. A kivonat bizonyítottan segít gátolni a rákos sejtek – különösen a mell-, tüdő-, gyomor- és vastagbélrákos sejtek – szaporodását, amelyek a világ legjelentősebb rákos megbetegedései közé tartoznak. Úgy tartják, hogy az Ashwagandha segít megelőzni a rákos sejtek növekedését, elsősorban immunerősítő és antioxidáns képességeinek köszönhetően. Az Ashwagandha kiegészítése a szervezet fehérvérsejtjeinek növekedésével jár együtt, ami arra utal, hogy az immunrendszer képes megvédeni a szervezetet a betegségektől és a káros hatásoktól. Az Ashwagnadha egy másik módja a rák elleni küzdelemnek az, hogy képes megállítani a rákos sejtek körüli vérereket, amelyek hozzájárulnak a rákos daganatok növekedéséhez.

A rákos sejtek megelőzése mellett a vizsgálatok kimutatták, hogy az Ashwagandha nagyon hasznos kiegészítője lehet a kemoterápiának a meglévő rákos megbetegedések kezelésében. A kivonat szedése hatásosnak tűnik a kemoterápia alatt gyenge immunrendszer esetén.

Az ashawagandha képes negligálni az egyik legnagyobb problémát a kemoterápia során – a fehérvérsejtek számának csökkenését a szervezetben, ami a rákos betegeknél sokkal nagyobb kockázatot jelent, mint a fertőzés. Sok rákszakértő most az Ashwagandha kivonatot ajánlja a rák megelőzésének egyik módjaként, a tipikus rákgyógyszerek kiegészítéseként.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy egyes betegek az Ashwagandha segítségével jelentősen vissza tudják fordítani a rákos tüneteket más szokásos kezelési módszerekhez képest.

Javított teljesítmény és állóképesség.

Tanulmányok kimutatták, hogy az Ahswagandha növelheti a fizikai aktivitás közbeni állóképességet azáltal, hogy az agyműködést célozza és csökkenti a testi fájdalmat. Az Ashwaganha az agyra gyakorolt pozitív nyugtató, ugyanakkor energetizáló hatása és a stresszhormonok csökkentésének képessége miatt javítja a koncentrációt, a motivációt és az állóképességet.

A kivonat csökkenti az izmok és ízületek fizikai fájdalmát is, miközben stabilabbá teszi az energiaszintet, ami egy másik tökéletes ok, amiért ez a gyógynövény ígéretes kiegészítő lehet a sportolók vagy azok számára, akik a fájdalom miatt nem tudnak fizikailag aktívak lenni.

Az argánolaj a legjobb barát (nem csak) a bőr számára:

Ismeri az összes hatását? Pattanásokkal küzd, száraz hajjal szenved, vagy szeretne egy jó masszázst kapni? Az argánolajnak tucatnyi felhasználási lehetősége van, és egy hátránya: ha egyszer kipróbálod, örökre beleszeretsz a csodás hatásába.

Az argánolaj legtöbbet emlegetett aspektusa a bőr. Nem csoda. Bármely életkorban csodákat tesz a bőrrel. Nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, de magas az esszenciális zsírsavak aránya is, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak és segítik a bőr gyógyulását.

Ezért az argánolajat gyakran adják kozmetikumokhoz. A bio argánolaj számos regeneráló krém alapja.

A fiatalos megjelenés érdekében próbálja ki az argánolajat, amely táplálja és puhává teszi a bőrt, de a Q10 koenzimet is, amely a marokkói arannyal kombinálva megszabadítja a bőrt a ráncoktól, és pontosan úgy kezeli, ahogyan azt megérdemli.

Tippünk: Az argánolaj kiválóan alkalmazható a körömápolásban is. Erősebbé, fényesebbé és kevésbé törékennyé teszi őket. Csak hetente egyszer dörzsöljön be egy kis mennyiségű olajat a körmére. Egy kis mennyiséget a körömágybőrre is kenhet.

Az argánolajnak szilárd helye van a marokkói konyhában. Nemcsak azért, mert íze a dióra emlékeztet, és például salátákat ízesít, hanem mindenekelőtt a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Kiegyensúlyozza a vér koleszterinszintjét és segít csökkenteni a vérnyomást.

Mint már említettük, leggyakrabban hideg főzéshez, öntetek részeként használják, de pácokban is felhasználható. De vigyázat, olaj nem létezik. Konyhai használatra kicsit másképp használják, mint kozmetikai célokra. Tehát vigyázzon, hogy melyiket használja.