Hallott már a cirkófűtésről?

Gázmelegítő

Központi fűtés esetén gyakran bosszankodhatunk a magas számlák miatt, miközben a lakásban hideg van. Biztonságos, könnyen kiépíthető, korszerű, és egyben gazdaságos fűtési módszer, amelyről ezen a linken még többet megtudhat. Egyaránt vannak előnyei és hátrányai, viszont az utóbbiakat könnyen meg lehet szokni. A lényeg, hogy nem kell sokat fizetnünk, hogyha biztosítani szeretnénk a fűtést és a meleg víz ellátást.

Gázmelegítés szolgál a megfelelő hőfok előállítására. Az így felmelegített víz eljut minden fűtőtestbe, a lakás minden pontján. Ehhez szükség lesz egy fűtésszivattyúra is, amitől létrejön a rendszerben a keringés, azaz, a cirkuláció. A hatásfoka egyáltalán nem marad el a többi fűtési formától, azonban ha egyszerre szeretnénk fűteni a lakás és zuhanyoznánk is, akkor csak az egyik feladat ellátására lesz képes.

Persze nem történik nagy baj, hogyha arra a néhány percre kimarad a fűtés, ameddig zuhanyozunk, hiszen a hatékonysága miatt, a lakás gyorsan fel fog ismét melegedni, de lehet ki sem hűl teljesen. Ne számítsunk rá, hogy egyből meleg víz fog folyni a csapból, ahogy kinyitottuk, mert el kell telnie pár másodpercnek, ameddig a víz eléri a megfelelő hőfokot. Az sem mindegy, hogy hány csapot használunk egyszerre.

Minél többet nyitunk ki, annál jobban fog csökkeni a folyatott víz hőmérséklete. Akárhogy vesszük, ezeket a problémákat egyszerűen át lehet hidalni és gyorsan rá fogunk jönni, hogy nem döntöttünk rosszul, amikor ezt a módszert választottuk, mert nagyon olcsónak számít. Sokkal gazdaságosabb, mint az elavult tartályos rendszerek, hiszen így mindig annyi meleg vizet állíthatunk elő, amennyire valóban szükségünk van. Nem fog kárba veszni egyetlen csepp sem és a fűtésre sem lehet panaszunk. Mindig olyan meleg lesz a lakásban, amilyet szeretnénk. A kiépítése a legtöbb esetben nem jelent gondot, viszont mindenképp kérjük a szakember segítéségét ehhez a feladathoz! A viz-gaz-futes-szerelo.com szolgáltatásai közé tartozik a helyszíni felméréstől kezdve minden, egészen a beüzemelésig.